Rekenlinialen Verzamelaars, Slide Rule Collectors, Welkom bij de

KRING HISTORISCHE REKENINSTRUMENTEN

Dutch Circle for Historical Calculating Instruments

Breaking news ...

  IM2024 as virtual ZOOM meeting
Date: 21 and 22 September 2024.
Time: about 9AM–1PM PDT, 12–4PM EDT, 5PM–9PM BST, and 6PM–10 PM CEST, so the presentations can be joined all over the world.
Theme: Slide Rules and Slide Charts for Special Subjects
Contact: im2024@rekeninstrumenten.nl
4 November 2023: De Kring verzorgt een tentoonstelling op de
Jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren

Naar aanleiding van het 400-jarig jubileum van de eerste rekenmachine van Wilhelm Schickard is er op campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen een kleine, maar fijne tentoonstelling ingericht met onder andere replica’s van de Schickard en Leibniz machines, en tal van andere hoogtepunten uit de geschiedenis van het mechanisch rekenen.

Een nieuw boek voor rekenlinialenverzamelaars

“THE ALRO CATALOGUE” …

… waarin voor het eerst gepresenteerd worden alle 52 bekende rekenschijven en rekenlinialen, plus meer dan 100 schuifkaarten, welke geproduceerd zijn door de Nederlandse firma “ALRO” in de stad Den Haag, vanaf de midden 30’er tot de late 90’er jaren van de vorige eeuw.

Met trots presenteren wij “THE ALRO CATALOGUE” (2020), een Engelstalig A4-formaat boek, gebonden in harde kaft: meer dan 200 pagina’s met beschrijvingen, gegevens, annexen met achtergrond informatie, een nieuwe systeem van nummering voor eenduidige product identificatie, en als belangrijkste onderdeel: scherpe kleurenfoto’s van elke momenteel bekende ALRO.

“THE ALRO CATALOGUE” is te koop voor € 35.- per stuk, excl. verzendkosten
For more information - and ordering - click here

rekenliniaal

rekenmachine
Blue Book Kring logo

passer